Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk won

Zeno De Ridder & Filip Tielens

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won en dat het me spijt

Theater en animatiefilm

Als kind maakt Ivo zijn beste vriend wijs dat hij de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won. En dat hij traint met Lucien Van Impe, zijn grote idool. Als tiener bluft diezelfde Ivo zich een weg naar het hoofdpodium van Schoolrock, waar hij zich Jim Kerr van de Simple Minds waant. En ook nu, als dertiger in Amsterdam, verliest Ivo zich graag in zijn fantasie. Tot het zo niet meer verder kan…

Ivo ziet slechts één oplossing: terugkeren naar zijn geboortedorp Edegem. Daar raakt hij steeds meer verstrikt in zijn leugenachtige verleden en de herinneringen uit zijn jeugd. In een bloedstollende finale zet Ivo de eindsprint in naar zijn oude vrienden. Wat wil hij hen opbiechten? En kan dit nog wel, nu het verstrijken van de tijd zo’n grote afstand gecreëerd heeft tussen hen?

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won en dat het me spijt is een grappige en ontroerende roadmovie over opgroeien, loslaten en de kracht van verbeelding. Regisseur Filip Tielens en acteur Zeno De Ridder bewerken het gelijknamige boek van Ivo Victoria tot een meeslepende monoloog, waarin theater en animatiefilm in elkaar overvloeien.

15 maart om 20u - Aleydis Aarschot (Boze Wolf Festival) – tickets@gasthuis.be

21 april om 20u - 30CC/Wagehuys Leuven (Amateurama) – hoeiknimmer@gmail.com

28 april om 20u - Zaal Zirkus Antwerpen (Liefhebberfestival) – hoeiknimmer@gmail.com

Tickets: 7 euro

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.