Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

CLOSED WORLDS

CLOSED WORLDS is een collage van ideeën, metaforen en gevoelens die een ongekende waarde uiten in woord, beweging en muziek.

In onze zoektocht naar het ‘menselijke’ werden we geconfronteerd door de actualiteit maar ook door individuele verhalen met het gemis of/en het verloren gaan van communicatie, het zoeken naar een antwoord en het aldoor onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf.

Na vele gedachtenuitwisselingen en discussies, konden we de basis van CLOSED WORLDS vastleggen in een reeks van achttien korte scènes, sommige met een verhaal, andere gericht op een ‘moment’, die steeds op elkaar een invloed uitoefenen.

We proberen de toeschouwer telkens in een andere stemming te brengen en, misschien, tot nadenken te stemmen door hem/haar te confronteren met ‘de mens en al zijn complexen’, die we in verschillende vormen als metafoor gebruiken voor CLOSED WORLDS - gesloten werelden in onszelf.

Om dat te kunnen doen in zijn puurste vorm zijn we op zoek gegaan naar mensen die zulke ‘niet-meer-kunnen-communiceren’ momenten hebben doorgemaakt. Hun teksten vormen de basis van de gesproken scènes. We lieten ons ook inspireren door talrijke kunstwerken en kunstenaars: Pieta’s - Klaus Slutter, F.X. Messerschmitt, Vlaamse Primitieven, C.D. Friedrich, Van Gogh, Goethe en vele anderen.

Ook in de muziekkeuze werd naar het ‘pure’ (Purcell, Schubert, Schumann, Chopin, e.a.) gezocht om een voorstelling te maken, ontdaan van alle ballast maar waar elke beweging de verbeelding in gang zet en een betekenis heeft.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.